• Snelle levering
  • Lage prijzen
  • Geen minimale orderwaarde
  • Uitstekende service
  • Klanten beoordelen ons met
    4.43
    /
    5.00

FAQ Dropshipping

Contact
 

Waar kan ik mijn vragen stellen over de dropshipping service van TWM?
Vragen over de koppelingen, feeds of andere inhoudelijke zaken omtrent dropshipping kunnen gemaild worden naar dropshipping@twm-bv.com.

Ik heb een vraag over mijn bestelling, waar kan ik terecht?
Voor alle vragen omtrent bestellingen kun je terecht in de dropshipping portal.

Ik heb een mail gestuurd, wanneer kan ik een reactie verwachten?
We beantwoorden elke mail binnen maximaal één werkdag. Verstuurde mails tijdens kantoortijden worden doorgaans binnen vier uur beantwoord.

Waar vind ik de algemene voorwaarden die voor dropshipping gelden? 
Je vindt de algemene voorwaarden voor dropshipping hier. 

 

Account
 

Ik heb een zakelijk account aangemaakt, kan ik nu direct starten met dropshipping? 
Nee, na het aanmaken van een zakelijk account, heb je nog geen toegang tot onze dropshipping service. Om hier gebruik van te maken, is het noodzakelijk dat je via je account een dropshipping aanvraag indient. Deze zal binnen enkele dagen beoordeeld worden en bij een positieve beoordeling volgen verdere instructies. 

Ik wil bestellingen plaatsen voor mijn eigen voorraad, kan dat?
Wanneer je bestellingen wilt plaatsen voor eigen voorraad, verzoeken we om hier een apart account voor aan te maken. Zo worden bestellingen met een zakelijk account niet als dropshipping bestelling verzonden. 

Ik wil mijn gegevens wijzigen, waar kan ik dit doen?
Gegevens kunnen gewijzigd worden via ‘Mijn account’ op www.twm-bv.com of in de portal. Informatie omtrent je verkoopkanalen kunnen gewijzigd worden via ‘Dropshipping’ onder ‘Mijn account’.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?
Via ‘Wachtwoord vergeten’ vraag je gemakkelijk en snel een nieuw wachtwoord aan.

 

Koppelingen
 

Hoe kan ik de API koppelen aan mijn webshop?
We bieden een koppeling aan met onderstaande platformen. Je kunt contact opnemen met de gewenste partner voor deze koppeling.

Ik wil graag zelf de API koppelen, hoe doe ik dit?
We verzoeken je om vooraf contact op te nemen met ons via dropshipping@twm-bv.com. Het koppelen van deze API vergt technische kennis en een developer zal hiervoor nodig zijn. Deze API dient onder eigen beheer gekoppeld te worden aan de door jouw gebruikte systemen. Documentatie van onze API staat in de dropshopping portal.

Welke services houdt de API in?
Onze API biedt de mogelijkheid tot het automatisch inschieten van orders, selecteren en plaatsen van artikelen, ophalen van tracking codes en het bijhouden van de realtime voorraad.

Hoe vaak worden de API en CSV/ XML bijgewerkt?
De stock feed in de portal wordt elk kwartier geüpdatet. Productinformatie wordt elke nacht geüpdatet in de CSV en XML. De voorraad en productinformatie in de API zijn realtime.

Is het toegestaan om alle productinformatie over te nemen?
Dat is geen probleem. Alle productinformatie is tevens verwerkt in de API koppelingen en CSV/ XML feeds. Het gebruik van productieinformatie en -beelden op het verkoopkanaal in een specifiek land is de verantwoordelijkheid van de dropshipping partner. 

In welke talen zijn de productomschrijvingen beschikbaar? 
De product feeds zijn beschikbaar in het Nederland, Engels, Duits, Frans, Spaans en Pools. 

 

Betalen en bestellen
 

Hoe plaats ik mijn bestellingen?
Via de API (en daarmee ook de Shopify, WooCommerce, Mijnwebwinkel, PrestaShop, Gambio en Shopware koppelingen) kunnen bestellingen automatisch worden doorgeschoten naar ons systeem. Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van de API, dienen de bestellingen geplaatst te worden op onze webshop. Je hoeft enkel het afleveradres van de klant in te voeren, verder zullen alle processen automatisch gaan. Al je geplaatste bestellingen staan weergegeven in de portal.

Wat zijn de kosten en de prijzen voor dropshippers?
TWM factureert geen vaste maandelijkse kosten of dergelijke. Je kunt geheel vrijblijvend dropshippen via TWM. Elk account wat officieel toegang heeft tot de portal, kan de dropshippingprijzen zien op www.twm-bv.com. Onze externe partners vragen wel een maandelijkse betaling voor de koppelingen.

Hoe dienen bestellingen betaald te worden?
Bestellingen die via de API koppelingen geplaatst zijn, worden automatisch afgeschreven. Voor bestellingen die via de webshop geplaatst worden, bieden we in totaal 9 verschillende betaalmogelijkheden aan, namelijk iDEAL (NL), Bancontact (BE), Sofort Uberweisung (DE), Maestro, VISA, MasterCard, Klarna, In2 en PayPal. Meer informatie is te vinden op de pagina met betaalmogelijkheden.

 

Verzending
 

Naar welke landen kan ik verzenden en hoelang duurt het voordat de bestelling aankomt?
We verzenden naar 26 landen in Europa. Je vindt hier de levertermijnen per land.

Wat zijn de verzendkosten per pakket?
Zie de verzendkosten pagina voor een overzicht.

Hoe bereken ik de verzendkosten van de artikelen?
We sturen in de API en CSV/ XML feeds geen gewichten of groottes van artikelen mee. Per artikel wordt letterlijk de verzendwijze gegeven in de kolom ‘Shipping’, namelijk XS, S, M, L en XL. XS is een envelop en XL is een pallet. 

Hoe worden mijn pakketten verpakt?
Pakketten worden met doorzichtige tape verpakt en verzonden met een gepersonaliseerde pakbon. Tevens staan de bedrijfsgegevens op het verzendlabel en in de tracking link.

Kan ik een bestelling naar een afhaalpunt versturen? 
Het is niet mogelijk om een bestelling rechtstreeks naar een afhaalpunt te versturen. Het kan wel voorkomen dat DHL bij een mislukte bezorgpoging ervoor kiest om een pakket op een afhaalpunt te bezorgen. Hier word je vervolgens per mail over ingelicht. 

 

Garantie en retouren
 

Is het mogelijk om een artikel of bestelling te retourneren?
De consument heeft na levering een zichttermijn van minimaal 14 dagen en kan een bestelling zonder opgaaf van reden binnen deze 14 dagen retourneren. Aangezien deze zichttermijn niet van toepassing is op zakelijke overeenkomsten, is het niet mogelijk dat een bestelling aan TWM wordt geretourneerd, maar wordt het aan de dropshipping partner geretourneerd. Hierdoor wordt er een (minimale) eigen voorraad gecreëerd die verder verkocht kan worden. Wij nemen natuurlijk wel onze verantwoordelijkheid als een bestelling defect of foutief wordt bezorgd.

Wat gebeurt er met defecte of foutieve leveringen?
Allereerst ontvangen wij graag een afbeelding of video ter bewijs. Op basis hiervan besluiten wij of wij het artikel (gedeeltelijk) vergoeden, vervangen of compenseren.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm