• Snelle levering
  • Lage prijzen
  • Geen minimale orderwaarde
  • Uitstekende service
  • Klanten beoordelen ons met
    4.43
    /
    5.00

Zijwieltjes op kinderfiets monteren

Je hebt een kinderfiets gekocht en wilt er zijwieltjes op monteren. Maar hoe stel je deze goed af? Door de zijwieltjes goed af te stellen leert jouw kind onbewust zijn evenwicht te bewaren. Hiermee bereid je ze stapsgewijs voor op het zelfstandig fietsen.

Hoe monteer je de zijwieltjes op een kinderfiets?

Vaak wordt gedacht dat de zijwieltjes de grond moeten raken wanneer de fiets recht staat. Dit is echter niet juist. Beide zijwieltjes mogen de grond niet raken op het moment dat de fiets recht staat. Door de zijwieltjes hoger af te stellen geven ze jouw kind niet voortdurend steun tijdens het fietsen. Hierdoor leert jouw kind onbewust zijn evenwicht te bewaren. Wanneer je merkt dat het fietsen steeds makkelijker gaat, stel je stap voor stap de zijwieltjes hoger af, tot ze het wegdek niet meer raken. Als dat goed gaat, monteer je de zijwieltjes van de fiets af en leer je ze zelfstandig fietsen.

Leren fietsen zonder zijwieltjes

Op een fiets met zijwieltjes leren kinderen dus stap voor stap hun evenwicht bewaren. Toch vinden veel kinderen het eng om zonder steun van zijwieltjes of zonder de steun van papa en mama te fietsen. Ze zijn vaak nog niet zelfverzekerd genoeg, terwijl ze eigenlijk al prima zonder ondersteuning kunnen fietsen. Ga in dat geval aan de achterkant van de fiets lopen en laat de fiets af en toe los. Ze zien dan niet wat je doet en fietsen gewoon door. Doe dit steeds iets langer en ze merken vanzelf dat ze jouw hulp niet meer nodig hebben.

In onze handige montagehandleiding (pagina 10) lees je hoe je de zijwieltjes op de kinderfiets monteert.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm