close Shopping Award - wij doen mee!
Bekijk hele assortiment

Sociaal ondernemen

Een maand na de opening van onze fietsenwinkel trad de eerste medewerker in dienst. Op zijn eerste werkdag zei hij tegen onze CEO Tom te Riele: ‘Als jij goed bent voor mij dan ben ik dat ook voor jou.’ Sindsdien is het sociaal ondernemen verankerd in ons DNA. We nemen mensen in dienst met inzet naar vermogen. Mensen met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt krijgen dezelfde kansen om zich te ontwikkelen binnen de organisatie. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of arbeidsbeperking worden vaak genegeerd, terwijl juist zij extreem gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan. Bij TOM zoeken we samen met een interne jobcoach naar een passende werkplek. Zo benutten we hun talenten optimaal en gaan zij iedere dag met plezier naar het werk.

Voor iedereen is er een plek op de arbeidsmarkt, die filosofie delen TOM en Lunet zorg. Dankzij deze gedeelde ideologie hebben we al jaren een intensieve samenwerking met deze zorginstelling. Zo is dagbestedingslocatie De Wisselstroom in Hapert één van onze afhaalpunten waar je jouw online bestelling kunt afhalen. Het is één van de vele dagbestedingslocaties van Lunet zorg waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding werken. Het afhaalpunt wordt bemand door de cliënten van Lunet zorg. Naast Lunet zorg werken we samen met andere sociale werkbedrijven, zoals ISD de Kempen, WVK-groep, Diamant-groep en Ergon. Zo vinden we voor iedereen een plek binnen TOM, met of zonder afstand tot de arbeidsmarkt.

Dankzij deze werkwijze is CEO Tom te Riele sinds 2016 ambassadeur van Brabants Besten. Dit zijn ondernemers die uitblinken in de manier waarop ze hun werknemers op vernieuwende wijze inzetten. Bijvoorbeeld door werk terug te halen uit het buitenland, werkprocessen te verbeteren of door mensen in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door hun verhaal en ervaring te delen, inspireren de ambassadeurs andere ondernemers om ook te starten met innovatief werkgeverschap. Op die manier draagt TOM bij aan een vitale, goed opgeleide en flexibele Brabantse beroepsbevolking.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm