Wie zijn wij?


Profiel

Tom Wholesale Management, kortweg T.W.M. is als innoverende online groothandel een moderne en betrouwbare partner voor de grote én kleine afnemer die actief is op het gebied van fietsen, fietsonderdelen en accessoires, speelgoed, sport en casuals, clubmerchandising en automotive! Het onderscheidend vermogen van T.W.M. in de markt is het grote en brede longtail assortiment tegen zeer aantrekkelijke prijzen waarbij de online ervaring (snelheid, eenvoud, gemak en service) uniek is in de markt. T.W.M. wil tevens voor retailers een verlengstuk zijn van hun assortiment en voorraad. Zo wordt een hoge omloopsnelheid mogelijk zonder een diepe investering in de voorraad. Met deze strategie en de inzet van e-commerce activiteiten kunnen we de retailer compleet ontzorgen. Daarnaast is Tom Wholesale Management een familiebedrijf waar het sociaal ondernemen is verankerd in de organisatie. Iedereen hoort erbij, met of zonder bagage. Innoverend als organisatie, vernieuwend als werkgever.

Missie

Tom Wholesale Management wil als innoverende online groothandel een moderne en betrouwbare partner zijn voor de grote én kleine afnemer door een groot en breed assortiment producten van bewezen kwaliteit aan te bieden tegen de laagst haalbare prijzen, een snelle levertijd en de beste service.

Visie

Door veranderende marktomstandigheden en nieuw consumentengedrag worden de traditionele bedrijfsmodellen ingehaald door de digitale transformatie. Eindgebruikers kopen steeds vaker producten en diensten online. Prijzen zijn daardoor lager, het bestelgemak hoger, logistieke oplossingen zijn voorhanden en toegankelijker voor de klant die steeds vaker online aankopen doet.

In een markt die bol staat van kopers, verkopers en inkopers, zorgt de groothandel met haar uitgebreide kennis van de markt, producten, processen en diensten voor rust, stemt het vraag en aanbod op elkaar af en is zo voor alle partijen een onmisbare schakel tussen fabrikant en (detail)handel.

Tom Wholesale Management denkt als innoverend multichannel business to business-organisatie niet meer in gescheiden kanalen. Deze omnichannelgedachte geeft iedere klant een totaalervaring, een allesomvattende, drempelloze benadering van de klant. De elkaar versterkende kanalen worden gecombineerd tot een eenduidige beleving van aanbod, prijs, assortiment, snelle levertijd en hoogwaardige service.

T.W.M. wil tevens voor retailers een verlengstuk zijn van hun assortiment en voorraad. Zo wordt een hoge omloopsnelheid mogelijk zonder een diepe investering in de voorraad. Met deze strategie en de inzet van e-commerce activiteiten kunnen we de retailer compleet ontzorgen.